Ervaringen van onze medewerkers

Als trainee bij Calder Holding krijg jij de kans om jezelf in drie jaar tijd op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen naar een highlevel sleutelpositie. Lees hieronder de ervaringen van onze medewerkers. 

Of solliciteer nu

 

 

Sanne van Zeijl - Management Trainee sinds februari 2021 (domein onderwijs)

Ik ben Sanne van Zeijl, sinds februari 2021 werkzaam als Management Trainee. In mijn huidige opdracht werk ik als interim vestigingsmanager bij Capabel Onderwijs (MBO). Mijn projecten zijn heel divers, maar ik werk eigenlijk altijd samen met veel verschillende afdelingen. De uitdaging die ik krijg binnen het traineeship en de opdrachten vind ik heel waardevol. Ik leer daar ontzettend veel van. Alle projecten zijn gericht op het dienstaanbod of de dienstverbetering voor onze klanten (studenten en/of cliënten). De projecten staan niet los van onze maatschappelijke bijdrage en dus ben je hier altijd direct en indirect mee bezig. Of je nu een student ondersteunt met het behalen van een diploma of dat je de gegevens van je cliënten optimaal wilt beschermen, uiteindelijk proberen we altijd mensen te helpen. Mijn werkzaamheden zijn heel variërend; ik houd me bezig met zowel operationele als strategische werkzaamheden. Ik ben enthousiast en betrokken en daarmee kan ik anderen gemakkelijk motiveren en in beweging krijgen. Bovendien ben ik analytisch en dit is waardevol om verbeterslagen te kunnen maken.

 

De eerste maand hebben we veel facetten van de organisatie mogen zien als trainee. Zo kregen we al een goed beeld van de organisatie en alle verschillende dochterondernemingen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met onze eigen projecten. Een keer per maand krijgen we een halve dag training en is er een moment voor individuele coaching ingepland. De inhoud van de trainingen ligt niet vast. Op basis van onze behoefte wordt een training gefaciliteerd (zoals finance of leiderschap). Ook hebben we zojuist een (externe) cursus projectmanagement afgerond, omdat wij behoefte hadden aan meer kennis met betrekking tot het projectleiderschap. Daarnaast presenteren we eens per half jaar onze persoonlijke ontwikkeling aan de directie, waarbij we ook vooruit kijken naar toekomstige opdracht(en). Als je jezelf wilt ontwikkelen én je graag werkt binnen een organisatie die een maatschappelijke bijdrage levert, dan zou ik zeker solliciteren bij Calder. 

 

Mark Smits - Business Controller sinds oktober 2018 (domein werk)

Werken bij Calder uit zich door vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Bij Calder beginnen mensen vaak binnen een bepaalde functie, maar is er alle vrijheid om daar je eigen kleur aan te geven. Medewerkers zijn verantwoordelijk voor een proces in de meest letterlijke zin van het woord. Je bent er verantwoordelijk voor dat dit proces goed verloopt, maar er is veel vrijheid om dingen aan te pakken wanneer je vindt dat het beter kan. Je moet echt je boontjes kunnen doppen. Dit is soms pittig, maar geeft uiteindelijk veel voldoening. In het begin een steile leercurve, maar de juiste persoon groeit er wel in. Ik vind het heerlijk, maar het moet bij je persoonlijkheid passen.

 

Kim Petersen - Management Trainee sinds februari 2021 (domein zorg)

Ik ben Kim Petersen, sinds februari 2021 Management Trainee bij Calder. Ik vervul verschillende rollen, denk mee in overleggen met de directie en werk samen met collega’s in een projectteam. Dit maakt dat je een interessante en unieke positie hebt als trainee binnen de organisatie. Je krijgt veel kansen en mogelijkheden om dingen op te pakken die jou aanspreken. Binnen het management traineeship heb je maandelijks coaching & intervisie. Met de coach heb je één-op-één gesprekken over jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met de andere trainees en de intervisor ga je maandelijks in gesprek over onderwerpen die je tegenkomt in het werk. Je mentor is één van de directeuren uit de holding en haar werkmaatschappijen. Met hem of haar bespreek je dingen die je tegenkomt in je werkzaamheden of in je rol als projectleider. Je ontvangt waardevol advies om je verder te ontwikkelen.

Calder Holding probeert mensen van inactief naar actief te bewegen. Hierbij springen wij in de gaten die er in de markt ontstaan en waar vanuit de maatschappij behoefte aan is. Dit kunnen allerlei projecten zijn die je oppakt als projectleider of –coördinator, maar waaraan je soms ook in de uitvoering je steentje kunt bijdragen.

 

Het project ‘Zorgprestatiemodel’ is tot nu toe mijn grootste project geweest. Het nieuwe bekostigingsmodel in de GGZ is per 1 januari 2022 van start gegaan. Bij dit project ben ik vanaf het begin tot de implementatie en tot de evaluatie betrokken geweest. Enorm leerzaam om alle fasen te hebben doorlopen en ervaren. Calder Holding geeft je de mogelijkheid om enorm veel te zien en te doen en daarin de lat net wat hoger voor jezelf te leggen, voor die nóg steilere leercurve! 

 

Betul Yasar – Docent sinds september 2021 (domein onderwijs)

Ik ben Betul Yasar, sinds september 2021 werkzaam bij Calder. Ondernemende en maatschappelijke projecten zijn er genoeg binnen onze organisatie. Ze zijn voortdurend bezig om de benodigde aanpassingen door te voeren om het voor klant en medewerker zo prettig mogelijk te maken. Vrijheid en mogelijkheden zijn de woorden die Calder voor mij typeren. Er zit niet constant iemand in je nek te hijgen om te kijken of je wel alles volgens de richtlijnen doet. De richtlijnen zijn een houvast, geen leidraad. De organisatie denkt echt mee met de medewerkers. Start je met één dag voor de organisatie en wil je vervolgens opbouwen? Ze vinden een manier om dit te realiseren. “Als de ene deur dichtgaat, gaat er een andere deur open.” Is een welbekend gezegde. Bij Calder hoef je niet te wachten tot er deuren voor je open gaan, de organisatie zet deze deuren zelf voor je open.

Marloes Straatman – Marketing Trainee bij Calder Holding sinds februari 2021

Ik ben Marloes Straatman, 24 jaar en ik werk sinds februari 2021 als Marketing Trainee bij Calder Holding. De marketingafdeling is overkoepelend voor alle werkmaatschappijen, waardoor ik met veel verschillende mensen samenwerk. De ene dag ben ik in gesprek met de directie over de online campagnes van Capabel Onderwijs en de andere dag doe ik een interview met een cliënt van Max Ernst die enorm geholpen is door onze behandelaren. Die afwisseling, samen met het maatschappelijke karakter van al onze bedrijven, maken het werk voor mij heel leuk!

Binnen Calder heerst een grote ambitie om als bedrijf verder te groeien en dat merk je aan alles. Iedereen is gedreven om gezamenlijk de beste resultaten te halen en staat open voor nieuwe ideeën. Daar word ik enthousiast van! De vrijheid en verantwoordelijkheid die ik krijg in het uitvoeren van mijn projecten, maken dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, je stem te laten horen en creatief te zijn. Vanaf dag één voelde ik mij gehoord en werden mijn ideeën serieus genomen. De ruimte krijgen om zelf een plan op te stellen, dit uit te voeren en daar dan ook nog mooie resultaten mee te behalen: dat vind ik geweldig!