Word trainee bij Calder Holding

Als trainee bij Calder Holding krijg jij de kans om jezelf in drie jaar tijd op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen naar een highlevel sleutelpositie. Je werkt aan verschillende projecten in de bedrijven binnen onze domeinen zorg, onderwijs en werk. We rekenen daarbij op jouw energie en creativiteit; je krijgt de kans om met jouw frisse blik, ondernemerschap, analytisch vermogen en enthousiasme een mooie bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jezelf, de maatschappij en de bedrijven binnen Calder.

Solliciteer nu

 

Social entrepreneur traineeship binnen Calder Holding


Calder Holding staat voor de beste combinatie van sociale dienstverlening en ondernemerschap. Calder is landelijk actief en biedt haar ruim 700 medewerkers het meest waardevolle dat er bestaat: vrijheid. De vrijheid om te groeien, te excelleren en om verantwoordelijkheid te nemen. Een vrije geest leidt immers tot de beste ideeën en strategieën. Als trainee krijg je drie jaar de tijd om zelf te ontdekken hoe jij succes creëert. Natuurlijk kan dat alleen als je de kans krijgt om op verschillende aspecten van vakgebieden je licht te laten schijnen. Daarbij werk je in drie domeinen (onderwijs, zorg, werk) waar jouw energie en creativiteit op waarde worden geschat en waar een kritische blik gestimuleerd wordt. Ook dit is vrijheid. Aan jou de kans om je hierdoor te laten inspireren en uit te groeien tot een (sociaal) ondernemende professional op een high level sleutelpositie binnen onze organisatie.

Onze visie 

Sociale ondernemers, dat is wat we zijn. Ons bedrijf bestaat al sinds begin jaren 90 en is al jaren een sterk en gezond bedrijf. We zijn ondernemend met een sterke bedrijfsmatige beheersing van inkomsten en uitgaven. Zo kunnen we blijven investeren in nieuwe producten en initiatieven die op ons pad komen of die we zelf opzoeken. De beweging zit stevig in ons bedrijf.

Of het nu gaat om Begeleiding naar Werken, Participatie, Wonen, Beroepsonderwijs, Hulp bij schulden, Psychische zorg of Taalonderwijs, wij leveren op al deze gebieden resultaatgerichte diensten. Mensen helpen om zo snel mogelijk zelfredzaam te zijn. Dat doen we al ruim 30 jaar in Nederland, België en Verenigd Koninkrijk. Samen met onze 900 enthousiaste medewerkers helpen we dagelijks vele honderden cliënten en studenten verder in Onderwijs, Zorg of Werk.

 

De opbouw van het traineeship: groeien door zelf je ontwikkeling vorm te geven


Het Management Traineeship bij Calder Holding duurt drie jaar. Onder direct toezicht en mentorschap van één van onze directeuren oriënteer jij je in een mix aan disciplines binnen onze bedrijven die gevestigd zijn door heel het land. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een paar maanden als leidinggevende werkzaam bent van onze jobcoaches in Utrecht en je daarna als projectleider een nieuwe vestiging in Zeeland start voor de jeugdhulpverlening, waarna je vervolgens manager bent van één van onze grootste onderwijslocaties. Direct vanaf het begin krijg je enorme vrijheid en verantwoordelijkheid, zodat jij je maximaal kunt ontwikkelen in deze vliegende start van jouw carrière. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: planning & control, marketing, verkoop, productontwikkeling en verbeterprojecten.

Je start met een uitgebreide kennismaking met de Holding en haar dochterbedrijven waarna je vervolgens een eigen project krijgt toegewezen. Tijdens het driejarige traineeship word je intensief begeleid en waar nodig extra getraind om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Je krijgt voldoende gelegenheid om met de andere zittende trainees te leren en te sparren. De omgeving waarin je werkt is ondernemend en commercieel, waarin voortdurend veel verandert. Ad hoc projecten zijn bij ons eerder regel dan uitzondering. Je wordt dan ook beoordeeld op je performance en de vooruitgang die je weet te boeken in jouw projecten. De snelheid en kwaliteit van je denken is belangrijker dan je capaciteit voor het aanleren van herhaal vaardigheden. Bij Calder werk je op een manier die uitgaat van jouw persoonlijke kwaliteiten en die carrièremogelijkheden stimuleert. Onderstaande afbeelding weergeeft de globale planning van het Management Traineeship bij Calder Holding.

 

Lees de ervaringen van onze medewerkersVoorbeelden van opdrachten

Binnen onze organisatie staan de pijlers ondernemerschap, samenwerking, aanpakken en maatschappelijke betrokkenheid centraal. Als trainee werk je aan een diversiteit van projecten die raken aan deze pijlers. Zowel de aard van deze projecten als jouw rol kunnen in onze dynamische bedrijfsvoering snel veranderen. Projecten waaraan je kunt denken zijn:

 • Ontwikkelen en implementeren van het zorgprestatiemodel
 • Opstellen van een onboarding programma voor nieuwe collega’s op holding-niveau
 • Als projectleider een nieuwe vestiging opstarten voor de Jeugdhulpverlening
 • Werken als vestigingsmanager op de grootste onderwijslocatie van Capabel Onderwijs
 • Meewerken bij de overname en integratie van een nieuw bedrijf
 • Het doen van productinnovaties met ICT toepassing, zoals de doorontwikkeling van onze online behandel- en begeleidingstools in jeugdzorg en GGZ
 • Het maken van SWOT-analyses waarmee jij Calder Holding financieel nog gezonder kunt maken
 • Projectverantwoordelijke bij de implementatie van nieuwe initiatieven zoals NL leert door
 • Het schrijven van aanbestedingen en projectvoorstellen
 • Het managen van een niet optimaal lopende afdeling, regio of project
 • Nieuwe Calder-markten in kaart brengen en productontwikkeling
 • Buitenlandprojecten bij onze dochterbedrijven in Vlaanderen en Londen.